Laten we praten, geachte rector, over onze toekomstige studenten die kiezen voor de wereld

kuleuvenCitaat uit De Standaard: “We doen een poging om de vakken en de inhoud van de opleiding slavistiek aantrekkelijker te maken’, zegt Torfs. ‘In de huidige vorm trekken zij niet veel studenten meer aan. Misschien kunnen nieuwe combinatiemogelijkheden daaraan verhelpen.’”

Volgens wat ik vernomen had kwam die poging neer op totale afbraak van het hele programma en verbod op nieuwe inschrijvingen voor nieuwe slavisten. Ok, prachtig, er is dus iets veranderd. Maar wanneer worden de betrokken professoren gehoord? Misschien (just maybe) hebben wij ook een of twee ideëen over de slavisten van de toekomst, over hen die kiezen voor de wereld. Laten we aan tafel gaan zitten en praten, geachte rector.

#ontdekjezelfbeginbijwesteuropa

(submitted by Pieter Boulogne)

2 thoughts on “Laten we praten, geachte rector, over onze toekomstige studenten die kiezen voor de wereld

  1. Greet Vanhassel says:

    Het is geen goede zaak dat de slavistiek na Antwerpen en Brussel nu ook in Leuven weg moet. Of willen we geen contacten meer met Oost-Europa, met Rusland? Willen we ons volledige afsluiten voor die denkwereld? Het wordt tijd om wakker te worden. Economisch ligt de toekomst niet langer uitsluitend in West-Europa; cultureel valt Europa niet te bevatten zonder het aandeel van zijn oostelijke helft. Maar misschien is besparen het enige wat nog telt – wil het beleid naar één opleiding slavistiek voor Vlaanderen – in Gent?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s